JUNIOR

TRÆNING

tirsdag 17.00 – 19.00

torsdag 17.00 – 19.00

Juniorsquash for alle børn og unge fra 6 til 19 år. Squash er en sport, hvor der er rigtig meget fart på. Det giver sved på panden og samtidig er det super sjovt.
Juniortræning er inddelt i to niveauer –  begyndere og let øvede. Begynderne slutter træningen kl. 18.30 og de let øvede kl. 19. Hvis squash er helt nyt for dig, kan du bare møde op et par gange for at se, om det er noget for dig.
Vi har ketcher, bold og briller, så det skal du ikke tænke på.

junior træning

JUNIOR TRÆNING

Tirsdag og torsdag 17.00 – 19.00

Junior Squash i Odense Squash Club er grundlæggende bygget op på det FUNdamentale inden for squash, altså vi skal have det sjovt mens vi lærer “basis”.
Når det FUNdamentale er på plads, bygges ovenpå og videreudvikles for til sidst at være klar til konkurrence/kampe. Vi gør meget ud af, at børnene har det sjovt under opvarmning og øvelser. Vi spiller også små træningskampe. En typisk træning varer 1,5 time og er fordelt med ca. 10 min opvarmning og  40 min øvelser, efterfulgt af kampe.

Junior træning er for alle klubbens medlemmer op til 19 år. Alle kan være med uanset niveau.

Hvis du vil vide mere om træningen – så kontakt trænerteamet på coach@osc.dk .

praktisk information

Ferie?
Der er ingen træning i uge efterårs-, jule- og vinterferien. I ferierne vil der være squash camps.

Opstart?
Følg med på Facebook. Sæsonen starter i september måned, men du kan godt starte træningen på andre tidspunkter.

Holdsport

Vi benytter os af holdsport til at planlægge træning, tilmelding og andre aktiviteter med vores juniorer.

aktiv start

Børnesquash er for aldersgruppen 6-9 år. Vi leger og spiller en masse forskellige boldspil. 
Formålet med øvelserne er at give børnene bedre boldøje og koordinering.
Der lægges stor vægt på godt kammeratskab og gensidig respekt blandt børnene.

fundamentale

I alderen 10-12 år vil vi introducere det FUNdamentale i squash.
Det er vigtigt for os, at der er vægt på FUN – altså sjov. Gennem leg underviser vi i, hvordan de forskellige slag udføres og hvordan løbemønstrene er på banen. Vi laver også sjove øvelser med balance, koordinering mellem øjne og arm, hurtighed og fleksibilitet – og vi lægger også vægt på, at opbygge en god ‘grundform’.

 

Udvikling

I alderen 13-15 år videreudvikles spillerne. Vi vil træne deres balance, fart og power. Squash er en meget tempofyldt sport,som stiller høje krav til grundformen. Derfor har vi altid fokus på, at de unge også selv holder formen ved lige.

I denne aldersgruppe sker en stor udvikling fra leg til spil.

konkurrence

I alderen 16-19 år er spillerne så småt ved at være “skolet” til at kunne spille squash. I denne aldersgruppe sker stor udvikling indenfor taktisk forståelse af spillet. De får mere og mere deres egen spillestil.
Spillerne får i samarbejde med klubbens trænere mulighed for at deltage i turneringer rundt om i Danmark.

Op til konkurrencer trænes mere intensivt og individuel træning tilbydes fra tid til anden.

 

Junior grand prix

Vi vil gerne opfordre til, at I som forældre tager med ud til  turneringer. Hvert år er der 6 turneringer rundt i landet, hvor der kommer mange andre børn fra de andre klubber i hele landet.
Turneringerne løber typisk over en weekend, hvor der vil være squash og  sociale arrangementer – både for børn og ledere. Vi håber, du har lyst til at prøve det – for det er mega sjovt – og giver et godt kammeratskab.

I aktivitetskalenderen ser du en oversigt over turneringerne. Trænere og ledere vil også gøre opmærksom på, når der er mulighed for tilmelding.
OSC yder økonomisk støtte til samkørsel og til tilmeldingsgebyr, hvis der er minimum 4 tilmeldte fra klubben.

opbakning fra forældre

Opbakning fra forældre betyder meget for OSC’s juniorafdeling. I OSC er vi rigtigt glade for vores glade og engagerede børn, som nyder godt af at kunne dyrke verdensbedste sport. Vi har heldigvis god forældreopbakning i klubben  – og det er med til, at vi kan fortsætte den positive udvikling og børnene kan komme rundt i landet og spille. Det betyder samtidig også, at vi med glæde laver forskellige arrangementer ved siden af den almindelige træning, for at styrke børnenes spil og kammeratskabet i vores fantastiske juniorafdeling.

Udstyr

Odense Squash Club stiller ketsjer, bolde og briller til rådighed, mens børnene finder ud af, om squash er noget for dem. 

Herefter forventes det, at børnene får deres eget udstyr. De skal skal spille
med briller til de er fyldt 18 år. 
En juniorketsjerkoster ca. 250 kr. og kan købes i Proshoppen i centeret. Bolde stilles til rådighed af klubben i forbindelse med træningen.

huskeliste

Det skal være sjovt for ALLE, at komme til træning – så derfor skal vi huske, at:

√ være rare og respektere hinanden!

√ gøre som trænerne siger! 😉

√ være retfærdige og ærlige på banen!

√ tjekke ind til træningen!

√ lade træningsboldene BLIVE på banerne!

HUSK altid at spille med squashbriller!
HUSK sko med lyse såler!

Med venlig hilsen
Trænerne

Tak til alle der støtter os!

Der skal lyde en kæmpe tak fra Odense Squash Club til alle sponsorer, som støtter vores projekt om at udvikle Danmarks bedste juniorafdeling i squash. 
Kunne du tænke dig at blive sponsor for vores juniorafdeling eller støtte klubben på anden vis kontakt da sponsor@osc.dk eller kigge ind på www.osc.dk/sponsor