UNGDOM

junior_2

Hvad?

Juniortræning er for alle børn og unge indtil de er 19 år. Hvis du har mod på en sport, hvor der er fart på, hvor du får sved på panden og samtidig har det sjovt, så er squash lige noget for dig.

Hvis squash er helt nyt for dig, kan du bare møde op de første par gange og se, om det er noget for dig. Vi har ketchere, bolde og briller, så det skal du ikke tænke på.

Junior Squash i Odense Squash Club er grundlæggende bygget op på det FUNdamentale inden for squash, altså vi skal have det sjovt imens vi lærer "basis". Efterfølgende skal der bygges ovenpå og videreudvikles for til sidst at være klar til konkurrence/kampe. Vi vil gøre meget ud af at børnene har det sjovt under opvarmning, øvelser og træningskampe. En typisk træning, varighed af 1,5 time, vil være 15 min opvarmning, 45 min øvelser og 30 min med kampe.

Hvem?

Ungdomstræning er for alle klubbens medlemmer indtil de er 19 år. Alle kan være med uanset niveau.

Hvis du vil vide mere om træningen og hvordan det foregår, så kontakt træningsansvarlig træner teamet på coach@osc.dk .

Hvornår?

  • Opstart fra 22. aug. 2017
  • Tirsdag 17:00-19:00
  • Torsdag 17:00-19:00

Hold 1: 17-18
Hold 2: 18-19

Der er ingen træning i uge 42+7.
Juleferie i uge 51+52.

Med støtte fra

OSC's junior afdeling har modtaget legater fra nedenstående parter. Med hjælp fra Carlsberg Sportsfond er der blevet indkøbt udstyr, undervisningsmateriale og uddannet trænere. Læs mere om Carlsberg Sportsfond.

FUNdamentale

I alderen 11-12år vil vi introducere det FUNdamentale i squash. Det er her vigtigt for os at der er vægt på FUN, altså sjov, gennem leg vil vi undervise basic i squash. Som helt nybegynder er det vigtigt, at blive vist hvordan de forskellige slag udføres og hvordan løbemønstre er på banen. Yderligere vil vi ligeledes lave sjove øvelser med balance, koordinering mellem øjne og arm, hurtighed og flexibilitet samt opbygge en god grundform.

Udvikling

I alderen 13-15 vil vi bygge ovenpå basic og videreudvikle spillerne. Vi vil lære dem at træne, herunder balance, fart, power, styrke og en god grundform. Squash er er meget tempofyldt sport og det er derfor vigtigt at spillerne udvikler sig på disse områder. Udviklingen sker med udgangspunkt i en masse øvelser både med bold, men også uden bold. I denne periode vil de så småt bevæge sig væk fra det "sjove" og deres spil og egenskaber vil blive kraftigt forbedret her i takt med deres fysik udvikler sig.

Træning mod konkurrence

I alderen 16-19 år er spillerne så småt ved at være "skolet" til at kunne spille squash. Der er selvfølge altid, og vil altid være, en masse videreudvikling - dette vil bla. ske her. Her vil spillerne opleve en udvikling indenfor den mere taktiske forståelse af spillet samt præge deres egen spillestil endnu mere. Spillerne her får i samarbejde med klubbens trænere mulighed for at deltage i turneringer rundt om i Danmark. Op til konkurrencer vil der ligeledes blive trænet mere intensivt og mere individuel træning vil blive aktuelt.

JGP #2, 2014

JGP, Junior Grand Prix, er en weekendturnering for juniorer der giver et fyldt squashcenter med en masse liv og hygge. Formålet med en sådan turnering er, at give børnene en god weekend med en masse gode og tætte kampe og hvor de sociale element også spiller en stor del af en sådan weekend. På billedet her ses vinderne fra JGP #2, 2014. Der skal i denne sammenhæng nævnes Nodea Fonden, som med deres støtte var med til at realisere turneringen. Her kan du læse et kort skriv om turneringen JGP Esbjerg 2017 som blev afholdt i weekenden 11 og 12 marts, samt se nogle stemningsbilleder fra turneringen.

1200x1200_6

Tag med børnene til Junior Grand Prix

Vi vil især gerne opfordre til, at I som forældre tager med børnene ud til turneringer. Hvert år er der 6 juniorturneringer rundt omkring i landet, hvor der kommer rigtigt mange andre børn fra hele landet. Turneringerne løber over en weekend, hvor der vil være masser af sportslige udfordringer og sociale arrangementer - både for børn og ledere. Så hvis du har lyst til at være en del af disse turneringer, skal du ikke tøve med at sige til. Det er en sjov oplevelse for både børn og voksne. Se aktivitetskalenderen for en oversigt over turneringerne.
OSC yder økonomisk støtte til samkørsel og til tilmeldingsgebyret såfremt der er min. 4 deltagere.

Forældreopbakning

Opbakning fra forældre betyder meget for OSC's juniorafdeling. I OSC er vi rigtigt glade for vores ungdomsafdeling. Der er mange glade og engagerede børn, som nyder godt af at kunne dyrke det, vi synes er verdens bedste sport. Det håber vi, at I som forældre vil være med til at bakke op om, så vi kan fortsætte den positive udvikling. Så hvis I vil være med til at støtte op om træningen og de forskellige arrangementer, vil vi gøre alt, hvad vi kan for at videreudvikle vores fantastiske ungdomsafdeling.

1200x1200_4

Udstyr

Odense Squash Club stiller ketsjer, bolde og briller til rådighed i begyndelsen.
Herefter forventes det, at børnene får anskaffet sig egen ketsjer, juniorer skal spille med briller indtil de er fyldt 18 år. Bolde vil klubben lige ledes stå for. En juniorketsjer koster ca. 250.- og sælges i Proshoppen i centeret.

1200x1200_5

Huskeliste til juniorerne

Så er det sjovt for ALLE at komme til squash 🙂

√ respektere hinanden!
√ respektere trænerne!
√ være rare over for hinanden!
√ gøre som trænerne siger! 😉
√ være retfærdig og ærlig på banen!
√ checke ind til træningen!
√ lade træningsboldene BLIVE på banerne!

HUSK altid at spille med squashbriller!
HUSK kun sko med hvide såler !

Med venlig hilsen
Trænerne

Trænerer

Odense Squash Club vil tilbyde dig kompetente trænerer til vores juniorafdeling. Derfor får alle vores juniortrænerer tilbudt diverse trænerkurser, som giver dem værktøjer til at blive en bedre træner. I OSC har vi forskellige trænertyper, nogle med fokus på leg og spil, andre på det taktiske og nogle på en korrekt udførelse af de enkelte slag. I OSC tror vi på, at disse forskellige trænertyper til sammen løfter opgaven bedst muligt og at trænerteamet appellerer bredt ud til alle juniorer.